Suplimentar investitiilor in echipamente exclusiv noi si in general de nivel high-end (prezentare detaliata aici: Tipar Offset si Print Digital), dar si in solutii software industriale, capabile sa adauca plus valoare si importante optimizari  (prezentare detaliata aici: Servicii Grafica si Proiectare),  consideram ca fiind la fel de importanta si experienta de peste 10 ani a colegilor nostri din departamentul tehnic si de vanzari. Aceasta experienta poate fi de un real folos atat in ceea ce priveste alegerea celei mai potrivite solutii, cat si cu privire la pretul final al produselor tiparite. Fara a avea aroganta de a sustine ca avem cel mai mic pret, putem sustine cu maxima convingere ca asiguram un pret foarte competitiv. Echipamentele de tipar si finisare profesionale asigurand multiple eficientizari de costuri si timpi de productie, ne permit obtinerea unui pret de productie al produselor tiparite semnificativ mai mic. Pentru fiecare proiect de realizare de produse personalizate o sa aveti alocat un account de vanzari dedicat, care va poate comunica in momentele oportune ce solutie tehnica este recomandata pentru produsele tipografice solicitate si pentru a va da informatii cu privire la stadiul lucrarii in tipografie.

In completare celor prezentate mai sus, putem retine si faptul ca pe langa serviciile clasice de tipar offset si print digital (inclusiv format mare), aveti posibilitatea de a va eficientiza si eforturile depuse pentru realizarea designului grafic, optand pentru integrarea serviciilor de creatie grafica si tipar. In acest mod aveti certitudinea ca materialele finale respecta toate standardele de calitate dorite. Grafica realizata de specialistii nostri cu experienta de peste 15 ani in industria tipografica, se pliaza perfect pe nevoile tiparului, respectand astfel toate caracteristicile tehnice necesare unei procesari profesionale. Astfel, va fi eliminat si riscul de aparitie a erorilor nedorite, pe tot parcursul procesului de tiparire. 

Cu titlu exemplificare, puteti regasi mai jos cateva posibile eficientizari, variantele de optimizare fiind cu mult mai multe functie de fiecare tip de produs tipografic in parte:

OPTIMIZARE CONSUM HARTIE, CARTOANE & ALTE MEDIA RIGIDE

Nu de putine ori au fost realizate importate scaderi ale pretului cu pana la 50%, datorita scaderii dimensiunilor produselor cu doar cativa centimetri, astfel incat pe coala de tipar sa intre spre exemplu 2 produse tiparite, in loc de unul singur. Situatiile pot fi multiple, de la pungi de hartie si pana la ambalaje, exemple in care cei cativa centimetri optimizati au permis in continuare introducerea produselor, diferenta fiind in cele mai multe cazuri o rezerva. Un astfel de calcul simplu pe care nimeni nu l-a avut in vedere poate genera costuri semnificative pentru productie si poate creste semnificativ volumul de rebuturi generate.

Fiind cunoscut faptul ca materialele rigide utilizate in mod curent in signalistica si trade marketing au un pret destul de mare, am considerat ca fiind extrem de important sa optimizam modalitatea in care sunt asezate pe placa elementele ce trebuie decupate. Spre exemplu, daca pe o placa de 300 x 200 cm trebuie pozitionate elementele unui phone holder ce reprezinta diverse animalute, un grafician senior cu experienta de peste 10 ani, este posibil sa aloce 2-3 ore pentru a incercea diverse permutari si pozitii, astfel incat pe aceasi placa sa intre mai multe piese. Software-ul industrial iCut Nesting by Esko, practic rezolva aceasta provocare aproape instant, astfel reducandu-se timpii si costurile pentru serviciile de grafica. Conform unui test realizat de catre dezvoltatorul software-ului, daca un grafician senior reuseste sa incadreze sa zicem cele 200 de elemente ale job-ului in 4 placi, prin aceasta solutia software, acelasi job se va incadra in 2 placi si jumatate. Economia de material astfel realizata astfel va influenta decisiv cotatia de pret finala. In plus, software-ul va retine faptul ca a ramas o fractiune de placa si ne va reaminti acest lucru la urmatorul job similar, astfel incat aceste resturi sa nu fie pierdute undeva intru colt din depozit. In subsidiar, ambalajele colective vor pierde si ele din dimeniuni si va putea fi optimizat astfel volumul pentru depozitare si transport.

OPTIMIZARE FUNCTIONALITATE AMBALAJE, DISPLAY & ALTE PRODUSE TIPARITE

Un ambalaj proiectat inca de la inceput astfel incat sa se “muleze” pe dimensiunile produsului, va poate aduce optimizari ale consumului de carton asa cum am aratat mai sus, dar si importante imbunatatiri cu privire la protectia produsului. Practic, cu ajutorul software-ului dedicat proiectarii de ambalaje si display ESKO Artioscad 3D, se pot realiza ramforsari interioare si elemente de fixare ferma a produsului. Astfel, produsele for fi corect fixate in cutie si totodata prin aceasta sustinere ferma vor fi mai bine protejate impotriva socurilor datorate manipularii in magazine sau de catre curieri. Un bun exemplu in acest sens poate fi spre exemplu o vaza din sticla sau ceramica. 

Tot prin astfel de discutii calificate se pot identifica solutii pentru utilizarea repetata, spre exemplu a unui ambalaj destinat unor drajeuri de ciocolata. Astfel, se pot proiecta solutii de inchidere facila a cutiei in mod repetat, fara ca zona de inchidere sa fie distrusa inca de la prima deschiderea a cutiei.

Pentru imbunatatirea experientei de cumparare si implicit pentru cresterea valorilor de vanzare, pentru produsele premium se pot realiza ambalaje cu folio metalic si overprint, astfel incat sa fie obtinute culori metalizate de impact si care se pot face remarcate la raft. Software-ul Color logic pe care l-am instalat in premiera pentru Romania, ne permite gestionarea exacta a acestor culori metalizate realizate prin printarea color peste folia metalica in prealabil aplicata, astfel incat sa fie identificate culorile metalizate cele mai apropiate de culoarea de brand a prodului. 

Pentru floor display se pot identifica solutii de proiectare a structurii, astfel incat display-urile realizate din carton ondulat sa reziste la greutati de peste 20 kg/polita si un total de pana la 120 kg per display. Astfel se pot obtine reduceri de costuri per campanie, prin scaderea numarului de display-uri utilizate, rezistenta in timp fiind mult mai buna.

Pentru detalii complete solutii software productie si grafica, va invitam sa vizualizati: servicii grafica si proiectare structurala.

OPTIMIZARE PRETURI PRODUCTIE & TIMPI DE PRODUCTIE

Toate exemplele prezentate mai sus aduc in mod indirect o scadere a costului de tipar, dar sunt si situatii care impacteaza in mod direct preturile lucrarilor tipografice. Un foarte concludent astfel de exemplu este tirajul per comanda. Pentru o gama foarte mare de produse tiparite offset si chiar digital (pungi hartie, ambalaje carton, tipizate, etichete, etc), tirajul per comanda influenteaza semnificativ nivelul pretului unitar. Pentru a rezolva acest impediment tehnic, am decis sa asiguram serviciul de stocare gratuita, astfel incat sa se poata lansa comenzi mai mari, cu livrari succesive. Astfel, se pot obtine scaderi de pret de pana la 30-40% si suplimentar nu mai trebuie sa asteptati pentru livrare, atat cat ar fi fost necesar tiparirii produselor respective.  Totodata, scade necesitatea repartizarii de catre beneficiar a unor spatii proprii de depozitare. Posibilitatea de a avea livrare next working day, poate fi foarte apreciata in contextul in care datorita tumultului de solicitari ale activitatii zilnice, este destul de frecvent intalnita situatia in care sunteti anuntati de la depozit exact cu doar cateva zile inainte de a se epuiza stocul anterior. 

Pentru diverse produse in tiraj mic si mediu (ambalaje, etichete, stickere, mape, display-uri carton, etc), se pot utiliza mesele de finisare digitala ce realizeaza dintr-o trecere si decuparea pe contur si bigurile. Astfel se pot salva astfel 150 – 300 euro + TVA per lucrare, numai prin eliminarea stantelor clasice. Aceleasi echipamente ne permit realizarea mai multor variante prototip pentru ambalaje di display, prin simplu fapt ca nu este necesara o stanta. Astfel, daca in urma testari primei mostre se constata faptul ca trebuie modificate dimensiunile, se va putea realiza fara costuri de stanta o a doua versiune a mostrei.

Pentru agendele si calendarele personalizate cu timbru sec sau folio, se pot realiza economii de cca 150 euro, prin faptul ca depozitam si arhivam gratuit matritele. Astfel, matritele se achita doar in primul an, urmand ca 5-7 ani sau cat se va utiliza logo-ul respectiv sa nu mai achitati aceste costuri in fiecare an, asa cum se procedeaza in general. Aici, este important sa transmiteti consultantului nostru de vanzari informatia ca aceste matrite pot fi folosite mai multi ani, astfel incat matritele sa fie gandite inca de la inceput in acest sens. Matritele vor avea inaltime de 7 mm in loc de inaltimea standard de 3 mm, astfel incat sa poata fi folosita anii urmatori inclusiv pentru agende cu coperti mai groase/buretate. 

Pentru realizarea de cataloage, carti sau diverse alte brosuri cu un numar mai mic de 226 pagini, se poate reduce costul de productie prin inlocuirea operatiuni de brosare cu termoclei sau PUR, cu o capsare speciala cu cotor patrat. Astfel, catalogul nu o sa aiba acea curbura accentuata a copertilor ce apare in cazul capsari standard si va avea in plus un cotor patrat pentru a se putea vizualiza mai usor pe raft. Astfel se reduc cu 50% costurile aferente finisarii de legare, in conditiile unui aspect similar.

Avand cea mai mare gama de hartii si cartoane speciale in oferta noastra curenta, pentru anumite lucrari avem posibilitatea de a va propune hartii si cartoane similare solicitarilor dvs. initiale, dar in conditii de pret mai mic. Ca exemplu, pentru un ambalaj economic putem incerca inlocuirea cartonului GC1 cu un carton cu grad de alb mai mic precum GC2, dar care in final nu impacteaza vanzarea acelui tip de produs. Un alt exemplu poate fi realizarea unui ambalaj premium, unde inlocuirea lacului UV cu un carton cu o fata super glossy, realizat astfel inca din fabrica ce produce respectivul carton special, aduce un aspect vizual si tactil net superior. In cazul tirajelor mici si medii tiparite digital, lacul selectiv se poate inlocui cu succes prin aplicarea de tonner incolor sau cu folie de plastifiere lucioasa. Efectul de lac selectiv poate fi  mai intens sau mai discret functie de preferintele dvs., dar cu siguranta costurile vor fi net mai mici.

Un alt exemplu relevant este software-ul EnFocus de verificare si corectare a fisierelor grafice. Scaderea costurilor de productie obtinuta prin utilizarea acestui soft este determinata de numarul de ore alocat pentru serviciile de grafica, precum si de eliminarea riscului de realizare de produse neconforme datorate unor eventualele probleme ale fisierului pus la dispozitie de catre beneficiar. Spre exemplu, pentru o carte de cateva sute de pagini, verificarea fisierelor poate implica zeci de ore de servicii de grafica, in timp ce softwarelul enFocus va realiza aceasta verificare aproape instant si fara sa fie scapat din vedere nici cel mai mic detaliu. Sunt verificate in mod automat zeci de criterii, precum: textul trebuie sa fie dintr-o singura culoare (negru), eliminandu-se astfel riscul aparitei efectului nedorit de text “tremurat”, imaginile trebuie sa aiba 300 dpi si trebuie sa fie CMYK, existenta bleed-ului necesar obtinerii unor margini corecte, etc.

Solicitati Oferta

PUTETI INCARCA FISIERE DE MAXIM 25MB