Asa cum realizarile sunt semnificative si planurile companiei noastre sunt foarte ambitioase. Prin mentinerea calitatii serviciilor si produselor noastre, prin diversificarea canalelor de vanzare, abordarea targhetata si pe nise de piata, tintele stabilite de crestrea a cifrei de afaceri si a gamei de produse oferite, devin astfel posibile. Implicit investiile viitoare in dotari tehnice de top devin deasemenea realizabile. Valorizam principiul conform caruia produsele de promovare trebuie sa fie superioare nivelului unei companii, astfel incat sa fie capabile sa traga in sus imaginea si vanzarile companiei respective, incurajand tiparul pe materiale speciale si finisarile creative.

Capacitatea de productie este marita substantial in 2022/2023 prin achizitionarea a doua printere DURST P5 de noua generatie, cu o capaciate totala de pana la 375.000 mp/luna. Practic, sunt posibile astfel printuri pe materiale rigide sau flexibile cu latime de pana la 350 cm, in conditii de productivitate industriala. Printerul DURST P5 350 printeaza cu cerneala UV atat pe hartie in rola, cat si pe media rigide, iar printerul DURST WT 250 printeaza cu cerneala ecologica pe baza de apa, pe carton ondulat dedicat realizarii de POSM Display si Ambalaje. Pentru obtinerea de produse eco frendly, suplimentar acestei tehnologii de print cu cerneala pe baza de apa, este implementat si standardul FSC, pentru certificarea surselor de proveninta a lemnului din care este realizat cartonul.  Investitiile totale programate pentru 2022/2023 se ridica la cca 3 milioane euro. In anii 2024/2025 investitiile in echipamente de productie tipografica vor continua si vor creste ca buget, valoare totala estimata putand depasii echivalentul a 5 mil. euro.

In 2022/2023 capacitatea de productie este marita si prin instalare a inca doua noi mese de finisare si debitare digitala, cu dimensiuni utile de 200 x 300 cm. Ambele mese vor avea punti duble cu motoare de mare putere de pana la 3KW instalate pe aceste punti, astfel incat fiecare masa sa poata obtine o productivitate dubla fata de mesele dotate cu o singura punte. Pentru una dintre mese alimentare si eliminarea placilor personalizate se face automatizat, astfel incat sa fie obtinut un grad maxim de automatizare si eficientizarea tipilor si implicit a costurilor de productie. Pentru lipirea ambalajelor de dimensiuni mari din carton ondulat si pentru lipirea peretilor sau tavitelor POSM display-urilor vor fi achizitionate in cadrul aceluiasi plan de investitii, utilaje de tip CNC/Plotter produse in Italia ce aplica adeziv hotmelt sau adeziv rece, functie de cerintele tehnice ale fiecarui produs. Aceste echipamente sunt controlabile digital din interfata touch screen, astfel incat sa aplice adezivul in orice dispunere este necesara pentru obtinerea celor mai ferme si complete lipiri. Echipamentele au dimensiuni utile de pana la 175 x 265 cm, cu posibilitatea de fi impartita aceasta suprafata utila in 4 zone de lucru pentru cresterea productivitatii in cazul ambalajelor sau elementelor de display mai mici. Productivitatea este una de nivel industrial si datorita alimentarii din stiva inalta direct din palet, posibila prin dotarea meselor cu lifturi si senzori de alimentare automata. In continuarea fluxului de productie, utilizam echipamente de presare mecanica de tip convejor cu role presoare, astfel incat produsele realizate sa fie uniform lipite pe toata suprafata de contact. Astfel, capacitatea de productie POSM Display si Ambalaje carton ondulat creste prin instalarea urmatoarelor echipamente: 

- Printer DURST P5 350 cu cerneala UV. Capacitatea de productie de pana la 200.000 mp/luna.

- Printer DURST P5 WT 250 cu cerneala pe baza de apa si nivel de calitate offset (cea mai mare rezolutie disponibila 1000 dpi). Capacitatea de productie de pana la 175.000 mp/luna.

- Mese de finisare cu cate doua punti robotizate si dimensiuni utile de 200 x 300 cm.

- CNC-uri de aplicare computerizata adezivi.

- Echipamente de lipire placi carton prin presare mecanica uniforma.

Pentru 2023 este programata si lansarea platformei software de gestionare a clientilor B2B via online. Astfel, companiile mari si corporatiile internationale ce functioneaza spre exemplu in industria retailului, vor putea gestiona mult mai usor necesarul de materiale tiparite pentru fiecare magazine sau punct de lucru. Avantajele unei astfel de platforme business to business sunt multiple, fiind optimizate procesele de lansare a comenzilor, raportarile fiind disponibile real time si existind un control strict asupra volumelor de print per magazine.

Totodata, in 2023 se lanseaza cel mai avansat magazine online de tip WEB 2 PRINT pentru zona de retail B2C cu cea mai mare galerie de peste 30 mil. de template-uri ce pot fi editate cu ajutorul editorului disponibil online. Dorim sa crestem prezenta online prin dezvoltarea unui noi platforme ecommerce de lansare comenzi de tipar via online. Aceasta platforma este un proiect unic in Romania. Clientul isi poate face upload la grafica proprie sau poate alege dintr-o gama variata de propuneri creative, poate personaliza si vizualiza online tipizatele, mapele, posterele, cartile de vizita, pliantele, flyerele, foile cu antet, felicitarile, invitatile de nunta sau orice alt material publicitar si bineinteles poate lansa comada online.

In 2023 a fost obtinuta certificarea de produs FSC - COC, ca parte integranta a planului mai larg de obtinere a certificarii ESG (Environmental, Social & Governance). Consumatorii sunt din ce in ce mai preocupati de alegerea produselor realizate si furnizate in mod responsabil. Certificarea FSC permite companiilor să utilizeze eticheta FSC pe produsele certificate, oferind consumatorilor siguranta cu privire la originea materiei prime utilizate pentru fabricarea produselor cumparate. Realizarea certificarii reprezinta, de asemenea, o modalitate excelenta de a demonstra conformitatea cu politicile de achizitii din sectorul public și privat – cum ar fi eticheta ecologică a UE – care specifica materialele responsabile din punct de vedere ecologic. Certificarea FSC verifica faptul ca materialul certificat FSC a fost identificat si separat de materialul necertificat, respectiv necontrolat. Cercetările au aratat ca produsele care au devenit certificate FSC beneficiaza de un acces mai bun la pietele internationale, au venituri mai mari si vad schimbarea pozitiva a imaginii lor publice. In cadrul aceluiasi plan amplu de crestere a stadardelor de proces si de produs, urmeaza sa fie demarate procedurile pentru obtinerea certificarii BRC pentru ambalaje in industria alimentara.

Avantajele certificarii FSC:

  • Creste credibilitatea marcii, deoarece clientii pot avea incredere in originile responsabile ale produselor. De asemenea,  imbunatateste reputatia corporativa si creeaza noi oportunitati de marketing.
  • FSC interzice exploatarea forestiera ilegala, degradarea padurilor si defrisarea in zonele certificate. Prin obtinerea certificarii, se contribuie la protejarea ecosistemelor forestiere si reducerea impactului schimbarilor climatice.
  • Un numar din ce in ce mai mare de tari si regiuni, printre care si Uniunea Europeana, au o legislatie care interzice utilizarea si comercializarea lemnului recoltat ilegal si a produselor obtinute din acesta. Respectarea acestor legi reprezinta fundamentul certificarii FSC, astfel incat se va reduce in mod semnificativ riscul expunerii la produse realizate din lemn ilegal recoltat. Pentru detalii suplimentare va invitam sa vizitati site-ul oficial al Forest Stewardship Concil: https://fsc.org/en
  • Certificare oficiala FSC-COC, aici:  https://app.powerbi.com/view?r=eyJrIjoiN2U3NGMyNWEtZTAxNS00MzVhLWExNmMtOThhZjdiYjQ4MWNkIiwidCI6IjEyNGU2OWRiLWVmNjUtNDk2Yi05NmE5LTVkNTZiZWMxZDI5MSIsImMiOjl9.

Prin mentinerea calitatii serviciilor si produselor noastre, prin diversificarea canalelor de vanzare, abordarea targetata si pe nise de piata, tintele stabilite de crestere a gamei de produse si mai important a calitatii serviciilor oferite, devin astfel posibile si implicit investiile viitoare in dotari tehnice de top devin deasemenea realizabile. In cadrul aceluiasi proiect de amploare va fi dezvoltat un forum - blog pe teme tipografice si de idei creative care sa faciliteze recunoasterea si autoritatea noastra in acest domeniu. Intentionam sa dezvoltam masiv partea de tipar digital prin achizitionarea de utilaje de print digital si finisare de noua generatie ultra performante.

Valorizam principiul conform caruia produsele de promovare trebuie sa fie superioare nivelului unei companii, astfel incat sa fie capabile sa traga in sus imaginea si vanzarile companiei respective, incurajam astfel tiparul pe materiale speciale si finisarile creative.