Tipar-offset-print-digital-tipografie-bucuresti-global-print

TIPAR OFFSET & PRINT DIGITAL

Putem spune ca in cei peste 15 ani de existenta am reusit sa obtinem cel mai important capital pentru tipografia noastra – relatiile stabile si de lunga durata. Sub sloganul ”it’s all about timing” am reusit sa comunicam valorile in care crede Tipografia Global Print, intr-o piata marcata de nerespectarea constanta a termenului de livrare. Obtinerea celui mai bun timp de productie, nu putea fi posibila fara investitii masive in utilaje industriale de tipar si finisare tipografica noi, fara eficientizarea fluxurilor de procesare a comenzilor, a fluxurilor de productie si bineinteles a fluxurilor logistice. Ne-am focusat in mod special pe realizarea celor mai complexe finisari tipografice (embossare, lac selectiv, forme speciale,  folio metalic si overprint, culori metalice si fluorescente, etc), acestea fiind cele care in final aduc plus valoarea produselor si bineinteles capacitatea acestora de a obtine impactul dorit.

Ce tipografie preferati? Integrarea serviciilor de creatie grafica, tipar offset, print digital (inclusiv de fomat mare) este impusa de necesitatea finalizarii produselor tipografice la timp. Sunt evitate astfel si eventualele erori de comunicare intre agentia de publicitate si tipografia producatoare. Beneficiati de preturi competitive pentru toate produsele si serviciile de tipografie. Cotatiile de pret atat pentru tipar offset cat si pentru tipar digital sunt transmise in maxim 24 de ore (pentru produsele ce necesita finisari mai laborioase precum ambalajele, pungile personalizate, agendele personalizate, termenul de ofertare va fi comunicat de catre reprezentantul de vanzari alocat). Ca informatii relevante despre nivelul la care lucram, putem evidentia:

TIPAR DIGITAL & FINISARI PROFESIONALE

Tiparul offset reprezinta solutia potrivita pentru lucrarile cu tiraje mari si foarte mari, tiraje mici si medii fiind acoperite cu succes de noile tehnologii de tipar digital, atat din punct de vedere calitativ cat si al costurilor de productie. Aici sunt cuprinse produse tipografice precum reviste, ambalaje, etichete si anumite tipizate.

TIPAR OFFSET 1 ZI este un serviciu unic de tipar pe piata tipografica din Bucuresti.  Termenul de productie este unul record pentru tiparul offset. Practic, dupa cum este general stiut, tiparul clasic necesita un termen de productie net mai mare fata de tiparul digital datorita particularitatilor tehnologice specifice. Reusim sa depasim acest neajuns printr-o mobilizare exceptionala, dar si printr-o riguroasa organizare si eficientizare a fluxurilor de procesare a comenzilor. Consideram ca obtinerea unui asemenea termen de productie demonstreaza in cel mai concret mod nivelul la care putem lucra si totodata de ce putem fi preferati intr-un mediu concurential bazat cu precadere pe pret.
Lucrarile de tipar offset sunt realizate exclusiv pe masini top range in industria tipografica, echipamente produse de cele mai cunoscute companii, precum: Heidelberg, Roland, Polar Mohr, Hohner, Wohlenberg, Horizon, Sumbel, Schmedt, Stahl, Komfi, Foliant, JBI, APR, Stago, Hoson, etc.

TIPAR DIGITAL & HYBRID

Tipar-digital-tipografie-global-print Tiparul digital a beneficiat de un focus deosebit din partea noastra datorita tirajelor limitate solicitate de majoritatea clientilor, precum si a avansului tehnologic din ultimi ani. Acesta este si motivul pentru care va prezentam detaliat avantajele si posibilitatile fiecarui echipament in parte.

Tehnologia tiparului digital a evoluat astfel incat sa permita obtinerea unor performante de productivitate si calitate compatibile tiparului clasic offset. Printul digital ofera in schimb multiple avantaje precum: pret mic pentru tiraje chiar si de pana la 50.000 de exemplare sau eliminarea conditiei unui tiraj minim, putandu-se printa chiar si un singur exemplar. Formatul maxim pentru tiparul digital in coala este de 33 x 100 cm si respectiv 50 x 70 cm. Materialele ce pot fi printate digital sunt hartie cu grosimi incepand de la 56g/mp, cartoane cretate cu grosimi de pana la 470 g/mp si cartoane speciale cu grosimi de pana la 500 de microni. Timpul de executie este foarte scurt, in general 1-3 zile datorita eliminarii etapelor de prepress caracteristice tiparului clasic offset.

Presa de Tipar Digital HEIDELBERG de mare productivitate instalata in finalul anului 2019 este singura masina de print digital high-end Heidelberg din Romania. Performantele tehnice precum viteza de pana la 9.000 pagini/ora (150 pagini/min), grosimea hartiilor si cartoanelor de pana la 470g/mp, precum si registratia foarte exacta, permit obtinerea de preturi mai mici fata de tiparul offset pentru tiraje de pana la 50.000 A3. Tonnerul cu particule foarte fine permite asezarea unui strat foarte subtire, similar tiparului offset si astfel costul per pagina a fost redus semnificativ. Faptul ca Heidelberg, liderul pietei pentru productia de masini de tipar offset, a decis sa intre pe piata echipamentelor de tipar digital, demonstreaza faptul ca tirajele au inceput sa scada odata cu nevoia de comunicare targhetata si de personalizare a mesajelor functie de grupul tinta vizat. Aceasta tendinta de scadere a tirajelor fiind si mai acuta in Romania, pratic presa de print digital Heidelberg poate acoperii cca 70%-80% din lucrari, datorita eficientizarii preturilor de productie pentru tirajele mici si medii.

Acesta masina de tipar asigura cel mai inalt nivel de calitate posibil in prezent, datorita sistemelor mecanice de alimentare vacumatica specifice tiparului offset, datorita sistemelor de aliniere automata si autoajustare a colilor (pentru o buna potrivire fata/verso), datorita formatului maxim de tipar de 33x120 cm (fata de standard 33x48cm), datorita caracteristicilor ce permit tiparirea pe cartoane cretate si cu grosimi de pana la 470 g/mp (caracteristici offset), datorita posibilitatii de printare la rezolutii inalte de pana la 3600 dpi (print digital standard 2400 dpi), datorita spectofotometrului incorporat, a softului de RIP full package si a workflow-ul complet automatizat (ce garanteaza respectarea profilelor de culoare indicate de fisierul sursa si  stabilitatea crescuta a culorilor de la inceputul pana la sfarsitul jobului, stabilitate caracteristica masinilor de tipar offset - printul digital standard avand mari variatii intre printurile aceluiasi job si  gamut de culoare slab. Reproducerea culorilor Pantone este facuta 100% cu succes, fiind respectate pe tot parcursul procesului de productie rigorile certificarii FOGRA .

TIPAR DIGITAL FOLIO METALIC FOLIO AURIU TIPOGRAFIA GLOBAL PRINTEste fezabila astfel si productia de ambalaje cu finisaje speciale, precum Folio Metalic si elemente Emboss. O finisare unica ce poate avea un impact major, este posibilitatea de a obtine un print cu un numar nelimitat de culori metalice, prin printarea peste folia metalica aplicata anterior. Astfel, un ambalaj va putea avea folio metalic, print culori metalizate si embosare in acelasi timp. Tehnologia denumita generic OVERPRINT pe folie metalica are si alte aplicatii, precum: invitatii evenimente speciale de business, felicitari, coperti carte, coperti rigide cataloage premium, diplome si certificate, meniuri de restaurant, carti de vizita, etc.

Pentru a putea satisface si cele mai creative solicitari, tot in anul 2019 a fost instalata si masina de print digital RICOH PRO 7200SX Graphic Arts Edition cu 6 statii de culoare (CMYK + Clear + White sau Gold). Statia suplimentara putand fi reconfigurata fara costuri suplimentare, se pot utiliza si culori speciale precum Neon Pink, Neon Yellow, Invisible Red si incepand cu 2021 inclusiv culoarea Gold. Materialele printate cu aplicarea culorilor neon vor avea un efect de impact, datorita intensitatii si capacitatii de a iesi in evidenta si astfel sunt eliminate orice bariere tehnice din calea celor mai creative idei. Statia cu tonner Invisible Red este utilizata pentru securizarea de stickere tip holograma ce sunt aplicate pe zona de deschidere a produselor autentice sau chiar direct pe ambalaje. De asemenea, Invisible Red fiind o cerneala vizibila doar in spectru UV, poate fi utilizata pentru securizarea diplomelor, a biletelor de intrare la diverse festivaluri si spectacole sau a tipizatelor financiar contabile. Noua statie de culoare GOLD, lansata in 2021 permite innobilarea tiparului si obtinerea unui rezultat de impact din partea utilizatorului final.

Pentru printul digital pe cartoane speciale, masina de tipar hybrid MGI Meteor DP 8700 XL+ este solutia ce ne permite sa printam pe cea mai mare gama de cartoane speciale. Datorita presei de tipar hybrid, sintagma print digital de calitate offset nu mai este o simpla vorba goala! Indiferent de cat de frecvent ati auzit acesta promisiune, lucrarile dvs. nu au reusit sa scape de deranjantele banding-uri si in general nu au reusit sa aiba calitatea dorita, cu atat mai mult pe cartoanele speciale? Limitarile printului digital sunt depasite datorita masinii de tipar hybrid si a masinii de tipar digital top rage Heidelberg. Pentru ca ne-am dorit sa trecem la urmatorul nivel, am decis sa optam pentru echipamente net superioare printerelor digitale preponderent utilizate, investind in masini highend, unice pe piata de tipar digital din Romania. Obtinerea de fonte pline, realizarea de degradeuri, printarea pe cartoane groase de pana la 470g/mp (grosime acceptata in general de tiparul offset) sau tiparirea digitala pe cartoane speciale, devin acum realizabile la un nivel net superior printului digital, dar in conditii de pret similar. 

Flota formata din cele 3 prese de tipar digital & hybrid, ne asigura o capacitatea de productie de pana la 270.000 de coli pe zi (7 mil coli pe luna), fiind astfel create premisele obtinerii unui termen de productie foarte bun.

Faptul ca ambele masini de tipar digital sunt certificate atat PANTONE cat si FOGRA, implementarea celor mai riguroase standarde de proces si obtinerea in anul 2019 a certificarii FOGRA, ne permite sa sustinem ca reproducerea culorilor corporate se realizeaza la cele mai inalte standarde. Daca nu de putine ori, ati primit diverse materiale printate digital sau tiparite offset, care au avut culorile corporate semnificativ diferite, cu siguranta eforturile noastre de respectare stricta a standardizarilor PANTONE si FOGRA vor fi cu adevarat apreciate.

Totodata, merita subliniat faptul ca rezolutia de lucru a masinilor de print digital prezentate mai sus este de 2400 X 4800 dpi - tehnologie VCSEL (echivalent 4800 X 4800 dpi si similar offset), ceea ce reprezinta maximul in industria printului digital si totodata creaza premisele realizarii inclusiv de reproduceri de arta.

PRINT DIGITAL APLICATII

Datorita noilor tehnologii ce functioneaza cu belt de transfer flexibil (elastic fusing belt) se pot printa in perfecte conditii de calitate, pe cartoane texturate, materiale suport metalizate, folii magnetice si transparente. Tehnologia de polimerizare a tonerului la temperaturi scazute, permite printarea pe hartii, cartoane si materiale sintetice. Astfel, apare posibilitatea printarii pe cartoane speciale cu texturi accentuate sau pe suport din material plastic de genul celui folosit pentru carduri si materiale din plastic transparent (exemplu folii printate color fructe, legume si alte alimente foarte utile pentru prezentarea interiorului unui frigider in showroom sau magazine).

Alegerea cartoanelor speciale este in sine un act de creativitate, efectele si reactiile clientilor fiind intotdeuna pe masura efortului dvs. de a alege sa comunicati altfel si de a fi speciali. Fara a avea conditia tirajului minim impus de tiparul offset, puteti opta pentru print digital pe cartoane speciale, beneficiind de avantajele oferite de linia de Print Digital Hybrid, unica pe piata tipografica din Romania. Puteti alege din cea mai mare gama de hartii si cartoane speciale disponibile in stoc, ce cuprinde peste 500 de tipuri de hartii si cartoane speciale importate worldwide (SUA, Franta, Norvegia, Germania, Italia, etc).

Se pot printa carti de vizita, postere, cataloage, mape, brosuri sau meniuri de restaurant (inclusiv trifold), plicuri personalizate si chiar ambalaje in tiraje mici si medii. Calitatea printului digital va fi echivalenta tiparului offset, dar pentru printul digital avantajul suprem este ca nu exista conditia tirajului minim.

O importanta aplicatie a printului digital este mailing-ul. Mailing-ul reprezinta printarea targetata a comunicarilor comerciale - scrisori, pliante, flyere, cataloage, etc. O alta utila aplicatie a printului digital este billing-ul. Billing-ul reprezinta printarea datelor variabile pentru tipizate financiar contabile emise.

PRINT DIGITAL FINISĂRI PROFESIONALE

In final, este cunoscut faptul ca finisarile fac diferenta intr-o unitate de productie tipografica, prin realizarea unui aspect de impact. Pentru toata gama de finisari s-a optat pentru echipamente top performance de nivel offset sau print digital. O buna sugestie pentru cresterea sumelor rulate si a profitului obtinut din relatiile cu clientii dvs., ar fi sa incepeti sa le propuneti produse de tipar cu valoare adaugata mai mare. Argumentul principal fiind acela ca materialele de marketing sunt eficiente in masura in care sunt capabile sa aduca o imagine mai buna sau cel putin egala fata de nivelul companiei sau a produsului promovat. 

Prin posibilitatea de prezenta mostrare de tipar pe toata gama de cartoane speciale si mai mult, prin posibilitatea de prezenta o mostra concreta cu grafica clientului (neavand conditii de tiraj) si pe cartonul preferat de client, creste semnificativ posibilitatea sa fie obtinute noi contracte si creste in mod cert  numarul clientilor multumiti.

PLASTIFIERE, APLICARE FOLIO METALIC
şi LAC SELECTIV

FOLIO METALIC INNOBILARE CU FOLIO METALIZAT PRINT UV TIPOGRAFIA GLOBAL PRINTFoliant Mercury 530 New Generation format B2 + (53 x 100 cm) ce asigura o viteza de lucru de 25 m/min in regim de plastifiere dubla fata este este dotat si cu unitate de aplicare la cald de folie metalica. Instalarea in 2019 a acestui model de top ce beneficiaza de alimentare Heidelberg a reprezentat de asemenea o premiera, fiind prima masina de acest tip din Romania.

Masina de plastifiere de mare productivitate Komfi Sagitta format B2, cu o viteza de lucru este de 50 m/minut este si ea dotata cu o unitate speciala de aplicare folio metalic la cald si in plus are modul pentru ambalaje cu fereastra.

Efectul de lac selectiv se poate obtine si cu ajutorul acestei tehnologii in doi pasi, prin printarea digitala cu tonner incolor in zonele ce se doresc a fi lacuite selectiv  si aplicarea in pasul doi a unei folii de plastifiere lucioasa. Astfel, potrivirea este cu mult mai exacta decat in cazul lacului UV selectiv, timpii de lucru si costurile de productie sunt semnificativ mai mici.

LACUIRE SELECTIVA CARTI DE VIZITA LACUITE TIPOGRAFIA GLOBAL PRINTLacuirea selectiva UV este realizata cu cele 2 printere UV true flatbed (Fuji Acuity HS si Mimaki 7151 Plus), ce permit printarea digitala a fisierului grafic dorit si a efectului de lac selectiv la o singura trecere. O a treia posibilitate de realizare a efectului de lac selectiv este cea a aplicarii intr-un singur strat a tonnerului incolor cu ajutorul presei de print digital Ricoh prezentata mai sus.
Pentru un efect mai accentuat se poate aplica dublu strat de tonner incolor, datorita sistemului avansat de registratie offset al masinii de tipar digital. Există o varietate de produse disponibile care vă permit să includeți acest finisaj de evidentiere. Puteți scoate in relief cu ușurință o anumită zonă a designului dvs., cum ar fi imagini, modele de logo, texte și multe altele, pentru a spori strălucirea produsului dar si pentru a proteja culoarea acestuia și deteriorarea in timp. "Spot UV-ul" este disponibil pentru următoarele produse: Carti de vizita, Cărți poștale, Mape de prezentare, Coperti brosuri/reviste, Felicitări, Ambalaje din hartie/carton, etc.

ŞTANTARE şi DECUPARE pe CONTUR

Pentru tirajele mici, solutia optima este masa de finisare digitala ESKO Kongsberg instalata in 2019, deoarece elimina costul si timpi necesari realizarii stantelor clasice. Sunt realizate finisari complexe, se pot finisa produse mai mari si face posibile idei creative ce nu pot fi puse in practica prin stantarea clasica. Totodata, se pot realiza detalii mai fine si lucrari cu un grad mai inalt de creativitate.

Desigur, pentru ambalaje, emboss sau produse in tiraje mai mari utilizam stanta flexibila automata HORIZON RD-4055MD pusa in functiune in 2020, un echipament de top al producatorului japonez Horizon, lider in segmentul echipamentelor de finisare digitala.

Investitia intr-un echipament de finisare computerizata de tip "flatbed" (generatie noua lansata in premiera la Drupa 2016), permite realizarea integrata de finisari multiple precum decupajele precise și de finete, biguri fără erori de procedură, formare si marcare ambalaje cu braille, taiere "kiss cut" a primului strat al etichetelor autocolante in forme speciale, etc. Noua tehnologie inlocuieste cu succes stantarea clasica si face posibile cele mai creative finisări, fără costuri pentru realizarea ștanțelor clasice (salvati astfel 100-150 euro per job) sau pentru alte operațiuni de setare inițială. Se obtine si o importanta optimizare a termenului de productie si o libertate absoluta pentru orice idee creativa. ESKO Kongsberg este lider în producția de echipamente de finisare digitală de top pentru industria de tipar digital si offset, echipamente ce vin sa înlocuiască cu succes vechile metode de finisare. Timpii de producție scad cu până la 50%, calitatea produselor finale crește semnificativ, soluțiile creative devin realizabile indiferent de tiraj. Cu ajutorul tool-ului Psaligraphy Knife, sunt acum posibile cele mai fine și complexe decupaje. Noua tehnologie face sa fie posibile cele mai creative finisări, fără costuri pentru realizarea ștanțelor clasice, pentru alte operațiuni de setare inițială sau pentru operatiunea de stantare (care in multe cazuri se realizeaza manual sau pe echipamente vechi). Softul de realizare a montajelor pentru produse de tipar digital cu forme speciale, obtine o eficientizare a consumului de carton de pana la 65% si de 99% a timpului alocat, fata de un operator uman experimentat. Aceste eficientizari se regasec in final intr-un pret cu adevarat competitiv (salvati 150 euro stanta si 50% material suport tipar) de care puteti beneficia pentru orice lucrare de tipar digital comandata.

FORMARE şi LIPIRE AMBALAJE

Ambalajele stantate sunt lipite, formate si presate pentru transport de o linie automata HOSON de format si lipit ambalaje instalata in 2019. Este posibila si aplicarea automata de banda dublu-adeziva pentru produse precum plicuri le pentru cartele prepaid. Linia poate atinge viteze de pana la 300 m/min, are lipire in 3 puncte, permite realizare tuturor tipurilor de inchidere (dreapta, crashlock, cu pereti dubli) si accepta coli de format maxim B2+ si grosime de pana la 650 g/mp.

CASERARE BROSARE LEGARE COPERTI TARI TIPOGRAFIA GLOBAL PRINTCAŞERARE şi REALIZARE COPERŢI TARI

Pentru realizarea de coperti tari (carte, albume, bibliorafturi personalizate, caiete mecanice personalizate, cataloage de prezentare, etc.) utilizam echipamente profesionale produse de catre SUMBEL si SCHMEDT Germania. Echipamentele au fost instalate in 2021 si asigura un grad mare de productivitate.

Aceste echipamente de caserare sunt utilizate totodata si pentru realizarea de cutii de lux, cutii rigide realizate prin aplicarea colii tiparite anterior, pe mucavaua ce confera rigiditate si aspectul general de produse premium.

CAPSARE şi BROŞARE

Pentru brosuri de prezentare, carti cu un numar mai mic de pagini, rapoarte de activitate si altele, pe langa o capsare clasica 2 capse, este disponibila capsarea cu 4 sau maxim 6 capse si realizarea automata de cotor patrat. Aspectul produselor astfel finisate va fi mai bun, fiind eliminat acel efect de curbare. In plus, pe cotor se vor putea trece titlul sau logo-ul companiei, astfel incat cartea sau raportul de activitate sa fie identificat cu usurinta intr-o stiva sau raft. Echipamentul inovativ Watkiss PowerSquare224 instalat in 2019, este flagship-ul echipamentelor de capsare pentru print digital, produse in UK de catre Morgana Plockmatic. 

Pentru un numar mai mare de pagini este utilizat echipamentul de brosare, pus in functiune in 2020 HORIZON BQ280PUR produs in Japonia, ce permite atat brosarea cu adeziv PUR pentru cataloage sau carti cu ilustratii, cat si cu adeziv EVA pentru carte.

TIPAR REPERTOIRE INDEX TABURI LATERALE CARTE TIPOGRAFIA GLOBAL PRINTPERFORARE şi SPIRALARE

Pentru realizarea calendarelor de perete si/sau birou, a agendelor si notesurilor cu spira metalica, utilizam echipamentul de perforare automata si realizare repertoire JBI EBX610 si echipamentul de inchidere spira si aplicare agatatoare JBI WOB5000, produse de catre James Burn International Franta.
Avantajul fata de o lipire clasica precum la carte, este rasfoirea/paginarea foilor, care este una lejera, acestea putand fi usor eliminate prin rupere. Insa cu cat cotorul spiralat este mai lat si cu cat numarul de pagini este mai mare, cu atat este mai grea derularea la 360 de grade a paginilor.

BIGUIRE şi PERFOR DE RUPERE

BIGUIRE PLIANTE PERFORARE VOUCHERE PERSONALIZATE BILETE PERFORATE TIPOGRAFIA GLOBAL PRINTPentru realizare big-uri si perfor de rupere, este utilizat echipamentul de finisari multifunctional UCHIDA AEROCUT PRIME COMPLETE, acesta fiind  echipamentul highend de finisare automata a producatorului UCHIDA japonez.
Se pot realiza perforuri pe ambele directii, atat pe lungimea cat si pe latime pliantului, se poate realiza perfor intrerupt (exemplu - cupoane sau vouchere ce poate fi indepartat dintr-un pliant, revista, etc). Big-urile sunt reglabile atat ca intensitate, cat si ca grosime a.i. sa nu apara acele atat de deranjante crapaturi/sparturi in hartia sau cartoanele printate.
Se pot realiza automat si cu maxima precizie biguri (fara crapaturi ale cartonului sau a fontei pline) de exemplu pentru pliante trifold sau meniuri multifold, perforuri multiple pe ambele axe pentru bilete sau alte produse, rotunjiri la format, etc.
Se obtine astfel un timp de productie foarte bun, finisari exacte si de o calitate greu de egalat.

FĂLŢUIRE şi PLIERE

Faltuirea si plierea scrisorilor, facturilor sau indoirea pliantelor se face deasemenea automatizat cu ajutorului echipamentului MORGANA DocuFold PRO, ce poate atinge o productivitate de 27.500 de coli/ora.                                                                

TĂIERE

TAIERE LA GHILOTINA COMPUTERIZATA DECUPARE KISS CUT TIPOGRAFIA GLOBAL PRINTPentru tairea cu precizie a hartiei se utilizeaza ghilotina computerizata de ultima generatie (instalata 2019) POLAR MOHR, ce permite taierea de cartoane speciale si texturate fara sa deterioreze structura acestora. Datorita tehnologiei de presare hidraulica, presiunea poate fi reglata si ajustata cu finete pentru fiecare tip de carton in parte, astfel incat sa fie eliminate orice eventuale imperfectiuni. Materia prima si produsele finite sunt taiate perfect, fara sa fie afectata structura materialului in cazul cartoanelor texturate. Ghilotinele standard cu presa manuala sau mecanica  pot realiza taieri inexacte, fonte pline sparte si/sau deteriorarea cartoanelor texturate datorita remanentei amprentei lasate de presa ghilotinei.
In cadrul procesului de productie sunt utilizate si alte echipamente pentru operatiuni diverse: perforare, rotunjire colturi, insert, colare, realizare repertoire, embosare, realizare timbru sec, folio (40 de culori metalice disponibile- inclusiv folio alb si negru), inseriere, Braille, decupare pe contur, decupare kiss cut, etc.

Toate echipamentele prezentate mai sus sunt noi si de ultima generatie (instalate 2019-2021),
astfel fiind garantat cel mai inalt nivel pentru produsele printate digital si finisate profesional. 

...IT’S ALL ABOUT TIMMING !

Solicitati Oferta

PUTETI INCARCA FISIERE DE MAXIM 25MB