NOU # PRINT DIGITAL PE ORICE MATERIAL

Print Digital Preturi & Info Utile

Tehnologia printului digital a evoluat astfel incat sa permita obtinerea unor performante de productivitate si calitate compatibile tiparului clasic offset. Printul digital ofera in schimb multiple avantaje precum: pret mic pentru tiraje de pana la 40.000 de exemplare sau eliminarea conditiei unui tiraj minim, putandu-se printa chiar si un singur exemplar. Formatul maxim pentru tiparul digital in coala este de 33 x 100 cm. Materialele ce pot fi printate digital sunt hartie ( de la 70g/mp), cartoane cretate cu grosimi de pana la 470 g/mp si cartoane speciale cu grosimi de pana la 500 de microni. Timpul de executie este foarte scurt, in general 1-3 zile datorita eliminarii etapelor caracteristice tiparului clasic.

Presa de tipar digital Heidelberg de mare productivitate instalata in 2019 este prima masina de print digital highend Heidelberg din Romania. Performantele tehnice precum viteza de pana la 9.000 A4/ora (150 pagini/min), grosimea hartiilor si cartoanelor de pana la 470g/mp, formatul 33x100 cm si registratia foarte exacta, permit obtinerea de preturi mai mici fata de tiparul offset pentru tiraje de pana la 40.000 A3. Tonnerul cu particule foarte fine permite asezarea unui strat foarte subtire, similar tiparului offset si astfel costul per pagina a fost redus semnificativ. Faptul ca liderul pietei pentru masinile de tipar offset Heidelberg a decis sa intre pe piata echipamentelor de tipar digital, demonstreaza faptul ca tirajele au inceput sa scada odata cu nevoia de counicare targhetata si de personalizare a mesajelor functie de targhetul vizat. Aceasta tendinta de scadere a tirajelor fiind si mai acuta in Romania, pratic presa de print digital Heidelberg putand acoperi cca 70%-80% din lucrari, datorita efientizarii preturilor de productie pentru tirajele mici si medii.

Pentru a putea satisface si cele mai creative solicitari, tot in anul 2019 a fost instalata masina de print digital RICOH PRO 7200SX Graphic Arts Edition cu 6 statii de culoare (CMYK + Clear + White). Statia suplimentara putand fi reconfigurata fara costuri suplimentare, se pot utiliza si culori speciale precum Neon Pink, Neon Yellow si Invisible Red. Materialele printate cu aplicarea culorilor neon vor avea un efect de impact, datorita intensitatii si capacitatii de a iesi in evidenta si astfel sunt eliminate orice bariere tehnice din calea celor mai creative idei. Statia cu tonner Invisible Red este utilizata pentru securizarea de stickere tip holograma ce sunt aplicate pe zona de deschidere a produselor autentice sau chiar direct pe ambalaje. De asemenea, Invisible Red fiind o cerneala vizibila doar in spectru UV, poate fi utilizata pentru securizarea diplomelor, a biletelor de intrare la diverse festivaluri si spectacole sau a tipizatelor financiar contabile.

Print digital detalii tehnice

Faptul ca ambele masini de tipar digital sunt certificate atat PANTONE cat si FOGRA, implementarea celor mai riguroase standarde de proces si obtinerea in anul 2019 a certificarii FOGRA, ne permite sa sustinem ca reproducerea culorilor corporate se realizeaza la cele mai inalte standarde. Daca nu de putine ori, ati primit diverse materiale printate digital sau tiparite offset, care au avut culorile corporate semnificativ diferite, cu siguranta eforturile noastre de respectare stricta a standardizarilor PANTONE si FOGRA vor fi cu adevarat apreciate.

Capacitatea totala a flotei nostre de prese digitale compusa din cele 2 masini de print digital si de masina de tipar hibrid (aici detalii tipar digital hibrid), se ridica la un volum total lunar de pana la 7 mil A4.

Rezolutia de lucru a masinilor de print digital prezentate mai sus este de 2400 X 4800 dpi - tehnologie VCSEL (echivalent 4800 X 4800 dpi si similar offset), ceea ce reprezinta maximul in industrie si totodata creaza premisele realizarii inclusiv de reproduceri de arta.

Print digital aplicatii

Datorita noilor tehnologii ce functioneaza cu belt de transfer flexibil (elastic fusing belt) se pot printa in perfecte conditii de calitate, pe cartoane texturate, materiale suport metalizate, folii magnetice si transparente. Tehnologia de polimerizare a tonerului la temperaturi scazute, permite printarea pe hartii, cartoane si materiale sintetice. Astfel, apare posibilitatea printarii pe cartoane speciale cu texturi accentuate sau pe suport din material plastic de genul celui folosit pentru carduri si pe materiale din plastic transparent (exemplu folii printate color fructe, legume si alte alimente foarte utile pentru prezentarea interiorului unui frigider in showroom sau magazine).

Se pot printa carti de vizita, postere, cataloage, mape, brosuri (inclusiv trifold), plicuri personalizate si chiar ambalaje in tiraje mici si medii. Calitatea printului digital va fi echivalenta tiparului offset, dar pentru printul digital nu va mai exista conditia tirajului minim.

O importanta aplicatie a printului digital este mailing-ul. Mailing-ul reprezinta printarea targetata a comunicarilor comerciale - scrisori, pliante, flyere, cataloage, etc. O alta utila aplicatie a printului digital este billing-ul. Billing-ul reprezinta printarea datelor variabile pentru tipizate financiar contabile emise.

Print digital finisari profesionale

In final finisarile fac diferenta prin realizarea unui aspect final de impact. Pentru toata gama de finisari s-a optat pentru echipamente top performance de nivel offset sau print digital.

PLASTIFIERE, APLICARE FOLIO METALIC si LAC SELECTIV

Foliant Mercury 530 New Generation format B2 + (53 x 100 cm) ce asigura o viteza de lucru de 25 m/min in regim de plastifiere dubla fata si este dotata cu unitate de aplicare la cald de folie metalica. Instalarea in 2019 a acestui model de top ce beneficiaza de alimentare Heidelberg a reprezentat de asemenea o premiera, fiind prima masina de acest tip din Romania. Caracteristici tehnice complete puteti vizita Foliant Mercury 530.

Linie de mare productivitate Komfi Sagitta format B2, cu o viteza de lucru este de 50 m/min. Si acest echipament de laminare este dotat cu unitate speciala de aplicare folio metalic la cald si modul pentru ambalaje cu fereastra.

Efectul de lac selectiv se poate obtine in doi pasi, prin printarea digitala cu tonner incolor in zonele ce se doresc a fi lacuite selectiv  si aplicarea in pasul doi a unei folii de plastifiere lucioasa. Astfel, potrivirea este cu mult mai exacta decat in cazul lacului UV selectiv, timpii de lucru si costurile de productie sunt semnificativ mai mici.

Pentru lac selectiv UV avem disponibile 2 printere UV true flatbed  (Fuji Acuity HS si Mimaki 7151 Plus), care permit printarea digitala a fisierului grafic dorit si a efectului de lac selectiv la o singura trecere.

STANTARE SI DECUPARE PE CONTUR

  1. FORMARE AMBALAJE SI PUNGI
  2. CAPSARE SI BROSARE
  3. PERFEORARE SI SPIRALARE
  4. BIGUIRE SI PERFOR DE RUPERE
  5. FALTUIRE
  6. TAIERE

print digital hybrid - hartii si cartoane speciale

[:ro]Tipar Digital Hybrid & Finisari Pro[:en]Hybrid Digital Print & Professional Finishes[:]

Read more
servicii print digital

[:ro]Comenzi Print Digital[:en]Digital Print Order[:]

Read more
calculator pret print digital

[:ro]Print Digital - Preturi Calculator[:en]Digital Print - Prices Calculator[:]

Read more
print digital cartoane speciale

[:ro]Print Digital Cartoane Speciale & Formate Atipice[:en]Digital Print Special Cardboards & Atypical Formats[:]

Read more
Top

Contact Contact

Copyright © 2020 Global Print Harta site