NOU # PRINT DIGITAL PE ORICE MATERIAL

Tipar Digital Hybrid & Finisari Pro

Tipar Digital de calitate offset nu mai este o simpla vorba goala! Indiferent de cat de frecvent ati auzit acesta promisiune, lucrarile dvs. nu au reusit sa scape de deranjantele banding-uri si in general nu au reusit sa aiba calitatea dorita? Limitarile printului digital sunt depasite datorita masinii de tipar hybrid si a masinii de tipar digital top rage Heidelberg, singura existenta in Romania in anul 2020. Pentru ca ne-am dorit sa trecem la urmatorul nivel, am decis sa optam pentru echipamente net superioare printerelor digitale, investind in masini unice pe piata de tipar digital din Romania. Obtinerea de fonte pline, realizarea de degradeuri, printarea pe cartoane groase de pana la 470g/mp (grosime acceptata doar de tiparul offset) sau tiparirea digitala pe cartoane speciale, devin acum realizabile la un nivel net superior printului digital, dar in conditii de pret similar. Pentru calculator preturi tipar digital hybrid puteti vizita Print Digital Preturi.

Tipar Digital Hybrid

1. Puteti printa pe hartii si cartoane speciale cu luciu accentuat, sidefate, perlate, metalizate, texturate, colorate in masa, hartii foto, pe suporturi media atipice precum plastic tip card, cartoane sintetice, autocolant polyester dar si pe hartii sau cartoane cretate folosite ca standard in tiparul offset si evitate in printul digital datorita problemelor generate printerelor digitale de creta de pe suprafata acestora (imaginile printate pe hartie cretata arata mai bine decat pe hartia standard de digital "color copy" si astfel mai aproape de calitatea tiparului offset). Nici o alta masina de tipar digital nu poate printa la acelasi nivel de calitate si pe o gama atat de larga de cartoane speciale, datorita tratamentelor diferite ale suprafetelor de printat. Pentru stocuri si detalii suplimentare cu privire la hartiile si cartoanele disponibile vizitati Cartoane Speciale.

2. Un alt avantaj major al tiparului digital top range asigurat de masina de tipar digital Heidelberg, este si pretul competitiv. Astfel, in comparatie cu tiparul offset, tiparul digital asigura preturi mai mici pana la tiraje de 10.000 A4 si in functie de gradul de acoperire pana la tiraje sensibil mai mari, datorita masinii de tipar digital Heidelberg ce are o productivitate maxima de 9.000 A4/ora (viteza ce nu poate fi atinsa de alte printere digitale sheetfeed). De asemenea, orice comparatie de pret in conditii de calitate similara va fi castigata. La fel si in fata oricarui print digital standard. Pentru calculator preturi tipar digital puteti vizita Print Digital Preturi.

3. Calitate la un nivel maxim posibil in prezent, datorita sistemelor mecanice de alimentare vacumatica specifice tiparului offset, datorita sistemelor de aliniere automata si autoajustare a colilor (pentru o buna potrivire fata/verso), datorita formatului maxim de tipar de 33x120 cm (fata de standard 33x48cm), datorita caracteristicilor ce permit tiparirea pe cartoane cretate si cu grosimi de pana la 470 g/mp (caracteristici offset), datorita posibilitatii de printare la rezolutii inalte de pana la 3600 dpi (print digital standard 2400 dpi), datorita spectofotometrului incorporat, a softului de RIP full package si a workflow-ul complet automatizat (ce garanteaza respectarea profilelor de culoare indicate de fisierul sursa si  stabilitatea crescuta a culorilor de la inceputul pana la sfarsitul jobului, stabilitate caracteristica masinilor de tipar offset - printul digital standard avand mari variatii intre printurile aceluiasi job si  gamut de culoare slab. Reproducerea culorilor Pantone este facuta cu succes, fiind respectate pe tot parcursul procesului de productie rigorile certificarii FOGRA .

Beneficiatii astfel de avantajele ambelor tehnologii tipar offset si print digital!

Tipar Digital Hybrib - Aplicatii

1. Produse cu valoare adaugata mare dar fara a avea impusa nici o limita de tiraj minim. Ca exemplu de produse tiparite digital pe hartii si cartoane speciale putem aminti: invitatiile la evenimente, brosuri de prezentare companie, cataloage de prezentare produse, mape simple sau trifold cu buzunar din coala, meniuri HoReCa, diplome si certificate, carti de vizita, supracoperti carte (trifold sau quadfold), albume foto pe hartie foto (se pot tipari imagini realiste si obtine culori impresionante), etc.

2. Produse tiparite in tiraje mici & medii. V-ati confruntat cu o lipsa acuta de solutii pentru tiparirea de carti, ambalaje sau etichete in tiraje mici dar in conditii de calitate similara tiparului offset?  Masina de tipar digital hybrid si finisarile profesionale de nivel offset concura la rezolvarea problemelor de calitate, de cost sau tiraj minim impus.

3. Tipar digital date variabile pentru conversii semnificativ mai bune si pentru eficientizarea costurilor. Este masurat si dovedit faptul ca prin comunicare targhetata se obtin rezultate net superioare datorita decelarii mai bune a informatiei tiparite digital cu date variabile si datorita atentiei acordate de catre orice destinatar unui material adresat personal. In plus, se obtin optimizari de pana la 50% a costurilor per campanie, datorita eliminarii pierderilor generate in campaniile clasice. Practic, nu se mai tiparesc spre exemplu 10.000 de pliante care urmeaza sa fie distribuite pe strada, proportia persoanelor neinteresate de material fiind de peste 90%, ci se tiparesc doar 2000 de pliante adresate exact celor interesati de informatia prezentata. Beneficiul de mediu vine si el ca un bonus binemeritat si deloc de neglijat.

4. Tipar digital urgente. In general timpul de executie este cu mult mai scurt in cazul tiparului digital, printarea unui produs neputand depasi 3 zile datorita eliminarii etapelor caracteristice tiparului clasic (filme, placi, potrivire de culori, etc). In cadrul desfasurarii activitatii dvs. pot interveni diverse situatii in care printarea in regim de urgenta devine imperios necesara, putand aparea evenimente neprezavute. In acest fel este necesara solutionarea unei crize generate de intarzierea produselor tipografice pentru targuri, promotii, etc. Si de ce sa nu recunoastem, asa cum majoritatea task-urilor devin urgente, tiparul digital reprezinta o solutie optima. Pentru urgente termenul de realizare tipar digital este de 1 Zi, exceptie facand produsele complexe si care necesita finisari suplimentare. Ca si termeni si conditii se aplica aceleasi reguli ca si pentru Tipar Offset 1 Zi.

Tipar Digital Format 33X120 cm - Aplicatii

De la meniuri de restaurant ce pot fi tiparite in format trifold sau quadfold sau atat de comunele pliante ce pot fi transformate in materiale speciale prin folosirea unui format mare cu pliere multifold si pana la supracopertile de carte sau calendarele de perete ce trebuie sa fie puse pe zone inguste precum stalpii unui birou, toate sunt produse ce nu pot si printate digital decat daca exista suportul tehnic al unui format atat de generos ca cel 330X1200 mm (formatul standar pentru printerele digitale fiind 330X480 mm).

Ca si idee creativa va propunem sa realizati o mapa si un catalog de prezentare integrate intr-un singur produs special si capabil sa genereze interes pentru informatiile prezentate. Practic, in partea stanga a mapei vom avea integrat catalogul de prezentare al companiei, copertile ambelor produse fiind realizate din aceeasi coala (format desfasurat 4 x A4). Pentru un si mai mare impact, dar si pentru o mai buna decelare a informatiei, colile catalogului pot avea dimensiuni diferite, astfel incat sa fie creat efectul de repertoire.

Tipar Digital Hybrid - Finisari Profesionale

1. Masina de tipar digital are montat inline un echipament de finisare, creand astfel o linie de productie complet automatizata, intr-o singura trecere realizandu-se tiparul fata/verso si finisarea exacta a produselor. Se pot realiza automat si cu maxima precizie biguri (fara crapaturi ale cartonului sau a fontei pline) de exemplu pentru pliante trifold sau meniuri multifold, perforuri multiple pe ambele axe pentru bilete sau alte produse, rotunjiri la format, etc. Se obtine astfel un timp de productie foarte bun, finisari exacte si de o calitate greu de egalat;

2. Ghilotina hidraulica Polar Mohr, astfel incat materia prima si produsele finite si taiate perfect, fara sa fie afectata structura materialului in cazul cartoanelor texturate, de exemplu. Practic, acest tip de ghilotina este folosita in mod uzul in tipografiile offset, stiind faptul ca in atelierele de print digital de obicei se folosesc ghilotine manuale si/sau cu presa mecanica, ceea ce duce la taieri inexacte, fonte pline sparte si/sau deteriorarea cartoanelor texturate datorita remanentei amprentei lasate de presa ghilotinei);

3. Investitia intr-un echipament de finisare computerizata de tip "flatbed"(generatie noua lansata in premiera la Drupa 2016), permite realizarea integrata de finisari multiple precum decupajele precise și de finete, biguri fără erori de procedură, formare si marcare ambalaje cu braille, taiere" kiss cut" a primului strat al etichetelor autocolante in forme speciale, etc. Noua tehnologie inlocuieste cu succes stantarea clasica si face posibile cele mai creative finisări, fără costuri pentru realizarea ștanțelor clasice (salvati astfel 100-150 euro per job) sau pentru alte operațiuni de setare inițială. Se obtine si o importanta optimizare a termenului de productie si o libertate absoluta pentru creativitate. ESKO Kongsberg este lider în producția de echipamente de finisare digitală de top pentru industria de tipar digital si offset, echipamente ce vin sa înlocuiască cu succes vechile metode de finisare. Timpii de producție scad cu până la 50%, calitatea produselor finale crește semnificativ, soluțiile creative devin realizabile indiferent de tiraj. Cu ajutorul tool-ului Psaligraphy knife, sunt acum posibile cele mai fine și complexe decupaje. Noua tehnologie face posibile cele mai creative finisări, fără costuri pentru realizarea ștanțelor clasice, pentru alte operațiuni de setare inițială sau pentru operatiunea de stantare (care in multe cazuri se realizeaza manual sau pe echipamente vechi). Softul de realizare a montajelor pentru produse de tipar digital cu forme speciale, obtine o eficientizare a consumului de carton de pana la 65% si de 99% a timpului alocat, fata de un operator uman experimentat. Aceste eficientizari se regasec in final intr-un pret cu adevarat competitiv ( salvati 150 euro stanta si 50% material suport tipar) de care puteti beneficia pentru orice lucrare de tipar digital comandata.

4. Alte finisari realizate cu echipamente de nivel offset: Stantare automata, formare si lipire in 3 puncte cutii si alte ambalaje (suplimentar se poate aplica si banda dubluadeziva pentru aplicatii precum plicurile pentru cartele prepaid),  brosare PUR sau termoclei EVA, capsare automata cu 2-6 capse si cotor patrat, plastifiere (mata, lucioasa, texturata si soft-touch), lacuire selectiva si lacuire 3D, perfor variabil atat longitudinal cu repatare in pas de 3 mm cat si orizontal (chiar si intrerupt  de tip fereastra), biguire automata in line, biguri multiple in pas de 3 mm, faltuire si pliere automata, gaurire pentru caiet mecanic sau alte aplicatii (preducele dimensiuni diferite), caserare coperti carte sau realizare carti de vizita multistrat, brosare, capsare, spiralare automata, inserie alfa numerica, timbru sec / embosare si Braille , folio la cald (38 culori disponibile, inclusiv folio negru si folio alb), rotunjire colturi, realizare Repertoire, decupare digitala pe contur pentru ambalaje din carton ondulat. 

Pentru calculator preturi produse print digital comune vizitati Print Digital Preturi.                                                                                                    .  

TIPAR DIGITAL HYBRID

CEL MAI INALT NIVEL CALITATIV FARA CONDITII DE TIRAJ

 

 

 
Top

Contact Contact

Copyright © 2021 Global Print Harta site