Investitii de 2 milioane euro pentru 2019-2020

Conștientizând importanța adaptării la nevoile în permanentă schimbare ale pieței tipografice și mai ales la ritmul inovației tehnologice, Global Print demareaza in 2019 o ampla investitie de cca 2 milioane de euro în achiziția de utilaje performante, de software specializat de ultimă generație și în traininguri de instruire personal.

Soluții complete pentru printul digital pe formate mari

Una dintre principalele direcții de dezvoltare și de investiții ale Global Print o constituie achiziția de noi utilaje high end pentru Print Digital Large Format, echipamente ce acopera toate tehnologiile de print in format mare, de la print pe baza de cerneală UV pe materiale rigide, cerneală latex, cerneală ecosolvent sau cerneală pe bază de apă. Se obtin astfel importante eficientizari de costuri, putand alege pentru fiecare proiect materialul potrivit, echipamentele instalate inca de la inceputul anului putand realiza printuri de inalta calitate pe marea majoritate a materialelor disponibile pe piața din România.

Pentru printarea cu cerneală UV, pe orice material rigid sau flexibil cu grosime de până la 5,08 cm, dar și pentru realizarea de signalistică de interior / exterior, POS/POSM (Point of Sales Materials), Display, ambalaje colective, ambalaje de produs de format mare ori componente industriale, Global Print a instalat inca de la inceputul acestui an, printerul true flatbed Fuji Acuity HS Advance, cu o capacitate de producție de până la 30.000 mp pe lună, la calitate fotografică (1200 dpi – certificare Pantone si Fogra).

Pentru aplicațiile Print Latex, folosite cu precădere pentru postere, tablouri, tapet, signalistică de interior / exterior sau standuri, Global Print a instalat printerul HP Latex 375. Sunt obtinute eficientizari de pana la 40% ale costului cernelii, datorita tonerelor de mare capacitate de 3 litri per culoare.

Printurile cu cerneală ecosolvent, recomandate în cazul produselor outdoor, precum semnalistică, autocolente auto sau reclame reflectorizante, sunt realizate cu utilajul de Print & Cut Roland Soljet PRO4  XR640, ce asigura o capacitate de produsctie de pana la 25.000 mp/luna.  Se pot printa inclusiv culori metalice și produce printuri rezistente la raze UV, culorile fiind protejate la decolorare între 3 și 5 ani (extrem de util pentru aplicatii precum stickere auto).

Printurile cu cerneală pe bază de apă se realizează  de imprimantele CANON 8400 S, ce pot atinge cel mai inalt nivel de calitate al imaginii ( true photo – rezoluție 2.400 dpi), fără miros (cerneală safe 100% pentru grădinițe, clinici, orice mediu interior), asigurând cel mai mare gamut de culoare și cel mai înalt nivel de fidelitate/calitate a printului existent pe piața românească.

Pentru finisarile post print a fost instalat in 2019 cel mai nou model de masa de taiere digitala, produs de catre ESKO Kongsberg. Sunt realizate operatiuni complexe de taiere, biguire, decupare Kiss Cut (taierea doar a primului strat al materialelor autocolante), etc. Se adauga totodata echipamente profesionale de laminare, capsare si sudare banere, etc

Pentru signalistica si outdoor a fost instalat un echipament laser produs in USA, ce pe langa gravarea clasica, permite realizarea de detalii fine si imagini (fotogravura).

Certificare FOGRA pentru toate utilajele și procesele de producție

 

Asigurarea unui nivel constant al calitatii la nivel premium, reprezinta una dintre prioritatiile de business pentru Global Print si ca drept urmare obtinerea prestigioasei certificari FOGRA a beneficiat de o deosebita atentie si a implicat totodata alocarea a importante resurse financiare. S-a urmarit garantarea reproducerii corecte a culorilor PANTONE, aspect atat de important pentru toate corporatiile ce acorda o deosebita importanta respectarii culorilor de brand.

S-a avut in vedere achiziționarea de echipamente cerificate FOGRA, s-au realizat importante investitii in echipamente de masurare avansata a colorimetriei fiecarei lucrari realizate si a fost instruit personalul in vederea parcurgerii si respectarii tuturor etapelor  de verificare si ajustare a culorilor. Global Print este printre puținii jucători de pe piața de print din România care are certificare FOGRA „la zi” atat din punct de vedere tehnic cat și a proceselor de producție tipografica.

Prin certificarea FOGRA obtinuta in 2019, recunoscuta ca fiind cel mai exigent sistem de certificare la nivel mondial în domeniul tipografic, dar si prin importantele investitii realizate pentru utilaje, Global Print isi consolideaza pozitia de principal jucator pe piata romaneasca de print digital.

Sursa Oameni si Companii: http://www.globalmanager.ro/global-print-2-milioane-de-euro-investiti-in-2019-in-echipamente-si-utilaje-de-ultima-generatie/