Blog-

Echipamente top performance print digital de format mare

Întotdeauna am considerat că adevărata valoare a unui produs poate fi obținută doar prin alegerea celor mai eficiente și eficace soluții.

Alegerea celor mai optime și potrivite metode în funcție de nivelul de dificultate, precizie, precum și alte informații vitale ce se modifică constant în funcție de fiecare client cu care colaborăm a fost întotdeauna o prioritate pentru noi. În întâmpinarea proiectelor atât ample cât și minimaliste, am investit în utilajele pe care alegem să le folosim, precum și instructajul necesar fiecărui soft aparte ce vine odată cu printerele.

Așadar, pentru a putea reda culorile și imaginile la o calitate superioară, ce maximizează calitatea și aspectul produsului final, folosim numeroase tipuri de cerneală pentru printare, precum și o serie de printere de specialitate.

Fiecare model aduce avantaje diferite, potrivite pentru proiecte cât mai diverse și ambițioase, oferind o varietate atât în gama de format (large, wide) precum și în avantajele pe care le prezintă. Fie cerneală de tip ecosolvent, apă, sau UV, promisiunea noastră este de a realiza întotdeauna orice concept, oferind soluția potrivită.

Printer-ul cu cerneală de tip latex, respectiv modelul HP Latex 375, a fost introdus în numărul utilajelor noastre începând cu anul 2019 reducând costurile pentru cerneală consumate cu până la 40%, datorită tonnerelor special create pentru a putea susține până la 3 litri.

Având o capacitate de producție de până la 35.000 de mp pe lună, acesta este utilizat adesea pentru printuri ce necesită mai multă stabilitate, perfect armonizată cu flexibilitatea latexului ce simult anacționează și drept strat protectiv, rezistent la zgâriere. Acesta permite atât alinierea automată dublă – față automat cât și cea directă pe textile sintetice și naturale.

Totodată, în 2019 am introdus și modelul Soljet PRO4 XR640 în lista utilajelor noastre. Numit drept cel mai rapid și cel mai lat printer – cutter existent pe piață în momentul actual, calitatea de printare și versatilitaea acestuia permite combinarea funcției de tăiere și cea de printare pentru rezultate impecabile. Funcționând pe bază de cerneală ecosolvent, acesta este rezistent la razele UV, culorile fiind protejate pe o perioadă între 3 și 5 ani după procesul de laminare. Cu o capacitate de producție de până la 25.000 mp pe lună și permițând decuparea perfectă pe contur, acesta oferă 8 nuanțe de culori metalice: CMYK + Light Cyan, Light Magenta, Light Black și Metalic Silver, perfect pentru printarea aplicațiilor Roland DG.

Atât modelul CANON 8400 de 110 cm cu o arie de 8 culori, cât și 2 exemplare din modelul CANON 8400 S cu 12 nuanțe au fost instalate în acest an, cu o capacitate de producție de până la 45.000 mp pe lună. Având cel mai mare număr de culori disponibile pentru un printer de tip large format, acesta asigură cel mai mare gamut de culoare precum și cel mai înalt nivel de fidelitate a prințului.

Utilizând cerneală pe bază de apă ce nu prezintă nici un fel de miros, acesta este în totalitate sigur pentru a fi utilizat în orice mediu interior precum grădinițe, clinici sau cabinete. Datorită calității foto, a rezoluției de 2400 de dpi, acesta permite printarea tuturor lucrărilor fineart de mare calitate, urmând același sistem de decupare pe contur că și modelul Soljet PRO4XR640.

Oferind o calitate superioară, un alt printer principal este Fuji Acuity HS Advance ce a fost instalat în 2019, fiind considerat unul dintre cele mai versatible și complexe flatbeds, cu o gamă variată de funcții și avantaje inedite. Cu o capacitate de producie de până la 30.000 mp pe lună și 6 culori (CMYK + Double White), acesta oferă un nivel de calitate fotografică pentru orice design.

Acest print pe bază de cerneală UV poate printa pe orice material atât rigid cât și flexibil, cu o grosime de până la 5,08 cm (PVC, policarbonat, polistiren, acril, carton ondul, compozit aluminiu, lemn, piatră și multe alte materiale). Prin intermediul acestui tip de printer este posibilă redarea aplicațiilor print UV flatbed, sau orice produse ce necesită cerneală specială UV.

Un alt aspect important îl constituie și certificările necesare pentru utilizarea diverselor utilaje de printare. Spre exemplu, printerele Fuji Acuity HS Advance, HP Latex 375, Roland Soljet PRO4 XR640, CANON 8400 și CANON 8400 S necesită certificarea PANTONE, un proces riguros ce analizează fiecare aspect al mecanismului de printare, de la design și până la pregătirea tipului de cerneală potrivită. Este unicul proces de certficare dedicat producției perfecte și standardizate, ce atestă că ne orientăm constant să menținem cele mai ridicate standarde. Un alt certificat important este cel Fogra, pe care suntem în proces de implementare în acest moment!

Fie signalistică de interior sau exterior, ambalaje colective sau de produs de format mare, componente industriale sau touch panels pentru utilaje, cu ajutorul partenerilor și furnizorilor noștri precum Profi Prinț și Art Match putem utiliza orice material existent pe piață din România. Iar cu ajutorul mașinii noastre de tăiere ESKO KONSBERG X, cel mai modern model de finisare digitală, precizia devine regula.

Pentru fiecare proiect, idee, sau pur și simplu proiecte personale, alegem soluția potrivită pentru voi!