Investitii de 5 milioane euro in Utilaje de Productie Tipografica

În industria materialelor de publicitate și de marketing, unul din cele mai importante aspecte este respectarea termenelor limită de predare al materialelor de promovare. Pentru a asigura un proces rapid de producție a cărui produs finit este calitativ și în concordanță cu cerințele clientului, investiția în utilaje și instruire personal este esențială.

La Global Print am investit aproximativ 5 milioane de euro din 2019 până în 2023 inclusiv în utilaje de producție, software specializat și training de personal. Cu un termen de predare minimal indiferent de cantitatea sau de tipul produselor – datorită echipamentelor de printare de ultimă generație din categoria Flagship – poate fi executată o gamă largă de produse: trade marketing, POSM Displays, cărți de vizită cu finisaje multiple dar și ambalaje din carton ondulat și duplex. Se poate printa pe orice material cu tehnici multiple inclusiv gravare de metal, timbru sec, folio, emboss.

Ca dovadă a importanței pe care o acordăm la Tipografia Global Print certificării și modernizării flotei dar și proceselor noastre de producție, încă din 2019 a fost obținută certificarea FOGRA, una din certificările europene cele mai exigente ale industrei tipografice, în 2023 fiind actualizată și împrospătată. Certificarea FOGRA presupune respectarea standardelor impuse pe tot parcursul procesului de producție, astfel încât culorile rămân uniforme atât de la o lucrare la alta cât și în cadrul aceluiași job. Pentru menținerea certificării sunt transmise lunar mostre printate la Munchen, pentru conformitate dar și pentru o verificare detaliată. Replicarea exactă a culorilor Pantone, necesară duplicării exacte a culorilor de brand, dar și calitatea printului sunt aspecte de interes la verificarea care ia loc lunar la Munchen.

La finalul anului 2019 – începutul anului 2020 am investit 2 milioane de Euro în utilaje de Print Digital Large Format, echipamente din categoria Flagship care printează în format mare de diferite tipuri:

  • Printare cu cerneală UV perfectă pentru standurile POS / POSM (Point Of Sales Materials) Display, signalistică de interior/exterior, ambalaje de produs de format mare. Se poate printa atât pe materiale rigide cât și flexibile cu imprimanta de format mare FUJI Acuity HS Advanced, certificată FOGRA și Pantone, la calitate fotografică.
  • Printarea cu cerneală latex, utilizând printerul HP LATEX 375 care optimiezează cu 40% costul cernelii, este întrebuințată printării de fototapet, postere, tablouri, signalistică interior/exterior dar și standurilor.
  • Printarea cu cerneală pe bază de apă prin intermediul noilor Canon 8400 S poate atinge cel mai înalt nivel de calitate al imaginii și de fidelitate al culorilor valabil pe piața din România.

Pentru operațiuni complexe de tăiere, biguire dar și decupare Kiss Cut (tăiere delicată a stratului superior de autocolant) a fost tot în 2019 instalat cel mai nou model de tăiere digitală de la firma ESKO Kongsberg. Flota a fost completată și cu aparate de laminare, sudare și capsare bannere dar și un echipament laser de gravare ce poate realiza detalii delicate, precum fotogravura.

Încă 3 milioane de Euro au fost investite în 2022 și 2023 în aparatură care înlesnește automatizarea capacității de producție, pentru a minimiza riscul erorilor umane și de a menține timpii de producție și calitatea imaginilor la standarde superioare.

  • Capacitatea de producție a crescut la 4 mil. mp/an odată cu achiziționarea a două mașini de tipar de format mare Durst P5 de ultimă generație. Acestea pot realiza print-uri de o lățime de 350 cm pe diferite tipuri de material – rigid cât și flexibil. Mai multe detalii aici: https://www.forbes.ro/dubla-premiera-tipografie-global-print-posm-display-print-ecologic-durst-cerneala-apa-325558
    • În premieră pentru România, a fost instalat un Durst P5 350 în configurație specială pentru printul direct pe carton ondulat. Acesta printeză cu cerneală UV, utilizând lămpi LED pentru uscarea acesteia – diferite de lămpile obișnuite cu mercur, nu sunt poluante și utilizează cu 60% mai puțină energie electrică. Durst P5 350 se remarcă prin calitatea print-ului și productivitatea asigurată – obținând locul întâi la categoria printerelor flasghsip în cadrul EDP (European Digital Press Association) Awards, o recunoaștere oficială a nivelului tehnologic atins. Pentru mai multe detalii, vă rugăm să vizitați: https://durstus.com/durst-p5-tex-isub-p5-30-hs-win-edp-award/
    • Fiindcă una dintre cele mai importante valori ale industriei tipografice dar mai ales pentru noi este sustenabilitatea ecologică, în acest an am dobândit certificarea FSC. Aceasta demonstrează obținerea din surse sustenabile a hârtiei și a cartonului ondulat.
    • O altă premieră pentru piața din România este și Printerul Durst P5 250WT care deschide oportunități unice pentru brandurile ce pun importanță pe respectul față de mediul înconjurător. Metoda de imprimare exclude posibilitatea poluării prin transfer, iar cernelurile pe bază de apă utilizată de noua tehnologie au primit multiple certificări privind siguranța întrebuințării acesteia inclusiv pentru industria alimentară din Statele Unite, Europa și Elveția. Printre certificări, putem distinge: UL ECOLOGO, REACH, TOSCA, California Proposition 65, “Swiss Ordinance for food packaging requirements” (Ordonanta elvetiana referitoare la cerintele pentru ambalarea alimentelor), Nestlé Standards on Materials in Contact with Food, GMP-compliant Primary Food Packaging. Aceste certificari au fost posibile datorita lipsei substantelor daunatoare cu grad ridicat de risc (SVHCS), volatile (VOC),  ftalați sau alți plastifianți, nu contine uleiuri minerale, foloseste pigmenti organici lipsiti de metale grele, nu contine substante de origine animala.
  • CNC-ul de tăiere și biguire carton Elitron Kombo TH cu 2 punți automatizate, având capacitate dublă față de mesele obișnuite, cu o singură punte. Astfel, a fost eficientizat semnificativ procesul de producție, totodată micșorând costurile de producție.
  • CNC-urile de aplicare automatizată de adezivi, aparatură foarte utilă pentru standurile de tip POSM Display sau ambalaje de mari dimensiuni, sunt controlabile prin Touch Screen. Acesta asigură aplicarea adezivului în orice metodă necesară pentru realizarea unei lipiri ferme și complete.
  • Echipamentele de lipire prin presare mecanică uniformă eficientizează durabilitatea produselor din carton ondulat. Prin presarea uniformă pe toată suprafața ded contact elimină orice gol de aer sau imperfecțiune la procesul de lipire, asigurând durabilitatea și solidificarea modelului.

Respectând rigorile impuse de obținerea responsabilă și sustenabilă a resurselor naturale, în condiții de calitate conforme standardelor FOGRA și PANTONE, reușim să livrăm produse tipărite la o calitate constant îmbunătățită și în special la termenul stabilit cu beneficiarul odată cu lansarea comenzilor. Demonstrăm astfel cât de importantă este de fapt investiția constantă în cele mai noi și inovative aparaturi de printare, software specializat și instruirea personalului nostru.

 

 

 

Sursa: https://www.iqads.ro/articol/65475/tipografia-global-print-a-investit-5-milioane-de-euro-in-utilaje-de-productie